Nieuws/Sport
948522
Sport

NEC verzekerd van play-offs

Jong Ajax pakt periodetitel

Jong Ajax pakt de periode.

Jong Ajax pakt de periode.

Jong Ajax heeft de eerste periodetitel in de Jupiler League gepakt.

Jong Ajax pakt de periode.

Jong Ajax pakt de periode.

De ploeg van trainer Michael Reiziger won vrijdag met 3-2 bij FC Eindhoven en passeerde daardoor koploper Fortuna Sittard, dat in Doetinchem moest buigen voor De Graafschap (2-0). Aangezien beloftenteams niet kunnen promoveren naar de eredivisie, gaat het ticket voor de play-offs naar NEC.

De ploeg uit Nijmegen versloeg Jong FC Utrecht in de Goffert met 3-1 en eindigde op basis van het doelsaldo als tweede in de stand van de eerste periode. NEC weet nu al dat het aan het einde van het seizoen mag meedoen aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In de reguliere competitie van de Jupiler League gaat Jong Ajax ook aan kop met 26 punten uit elf wedstrijden, NEC volgt met 24 en Fortuna Sittard heeft 20 punten.

Fortuna Sittard

Deze drie clubs hadden in de eerste periode na acht van de negen duels allemaal zeventien punten. Fortuna Sittard ging met het beste doelsaldo als koploper de laatste speelronde in. De Limburgse club van trainer Sunday Oliseh had de beste papieren voor de periodetitel en het bijbehorende ticket voor de play-offs, maar liet het lelijk afweten op De Vijverberg. Daryl van Mieghem en Fabian Serrarens bezorgden De Graafschap de overwinning.

Bij Jong Ajax miste topschutter Mateo Cassierra al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Toen FC Eindhoven kort voor rust wel de leiding nam via Mart Lieder, leken ook de Amsterdamse beloften naast de periodetitel te gaan grijpen. In de tweede helft stelde de ploeg van Reiziger echter orde op zaken door doelpunten van Dani de Wit (twee) en Carel Eiting. Lieder deed in de slotfase nog iets terug.