Nieuws/Sport
948655606
Sport

Kampong krijgt drie punten in mindering na corona-affaire Janssen

Jip Janssen

Jip Janssen

UTRECHT - Hockeyclub Kampong moet boeten voor het meespelen van international Jip Janssen, vorige maand tegen Tilburg. Nadat een onafhankelijke tuchtcommissie de club een boete van 500 euro had opgelegd vanwege de gebrekkige communicatie rond een positieve coronatest van Janssen, nam hockeybond KNHB aanvullende maatregelen.

Jip Janssen

Jip Janssen

Kampong krijgt drie punten in mindering en het duel met Tilburg moet worden overgespeeld. De Utrechtse club heeft de boete geaccepteerd, maar kan tegen de maatregelen van de bond nog in beroep gaan.

Kampong meldde eerder in een persbericht dat de tuchtcommissie geen oordeel heeft geveld over de zaak, die de KNHB aanhangig had gemaakt. De commissie achtte zich niet bevoegd te oordelen over de vraag of er sprake was van de speelgerechtigheid van Janssen.

De 22-jarige verdediger van Kampong liet vorige maand een commerciële coronatest doen, nadat één van de andere bewoners in het studentenhuis waarin hij woont positief was bevonden, zo meldde het AD vorige week. In afwachting van de uitslag deed Janssen wel mee in de competitiewedstrijd tegen Tilburg. In de rust las de hockeyer op zijn telefoon dat de uitslag positief was, waarop hij naar huis ging.

De KNHB besloot de zaak voor te leggen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Die stelde vast dat de reglementen waren overtreden en Kampong het aanzien en de belangen van de hockeysport heeft geschaad, maar dat de competitieleiding gaat over het speelgerechtigd zijn van een speler.

De competitieleiding van de KNHB kwam daarna tot de puntenaftrek.