Sport/Tennis
948878763
Tennis

Domper met het oog op WTA Finals

Bertens verslikt zich in supertalent (15)

Kiki Bertens, eerder deze week in actie.

Kiki Bertens, eerder deze week in actie.

Kiki Bertens is er in Linz niet in geslaagd om de halve eindstrijd te bereiken.

Kiki Bertens, eerder deze week in actie.

Kiki Bertens, eerder deze week in actie.

De 27-jarige Nederlandse, volop in de race voor een startbewijs bij de WTA Finals, ging vrijdagmiddag bij het WTA-toernooi in Oostenrijk onderuit tegen Cori Coco Gauff, de nummer 110 van de WTA-ranglijst. Van het pas vijftienjarige supertalent uit de Verenigde Staten verloor Bertens met 6-7 (1) en 4-6.

Bertens krijgt volgende week in Moskou een laatste kans om de WTA Finals te bereiken. De geboren Wateringse moet dan Serena Williams voorbij. Dat is op dit moment de nummer acht in de Race to Shenzhen. Bertens is de nummer negen. Belinda Benic staat één plek onder Bertens en heeft ook nog een kleine kans op plaatsing voor het eindejaarstoernooi.

Sterke eerste set

In de gelijkopgaande eerste set haalden beide tennissters een zeer respectabel niveau. Tot 6-6 gaven Gauff en Bertens elkaar weinig toe, maar in de tiebreak gaf de Nederlandse niet thuis. In de tweede set leverde Bertens vervolgens snel haar een opslaggame in. De nummer acht van de WTA-ranking kreeg wel kans om het tij te keren, maar miste een aantal relatief eenvoudige ballen. Uiteindelijk slaagde ze er niet één keer in om Gauff te breken.

Bertens zal haar blik nu snel moeten richten op het toernooi in Moskou. Daar neemt Elise Tamaëla de rol als coach over van de vriend van Bertens, Remko de Rijke. Net als tijdens de Aziatische Tour ontbreekt coach Raemon Sluiter in de box van de beste Nederlandse tennisster. Het tweetal nam een adempauze. Het is nog onduidelijk of de 41-jarige Rotterdammer weer aansluit als Bertens de WTA Finals bereikt.

Primeurs Gauff

Gauff boekte voor het eerst een zege op een speelster die deel uitmaakt van de top tien van de wereldranglijst. De lucky loser bereikte bovendien voor het eerst de halve finales van een WTA-toernooi.