Sport/Voetbal
949081870
Voetbal

Lucas Pratto wil Feyenoord kampioen maken: ’Dat is me bij andere clubs ook gelukt’

Lucas Pratto is het komende half jaar in het shirt van Feyenoord te zien.

Lucas Pratto is het komende half jaar in het shirt van Feyenoord te zien.

ROTTERDAM - Lucas Pratto is met een duidelijke doelstelling naar Feyenoord gekomen. „Ik wil de club graag helpen kampioen te worden”, zegt de 32-jarige spits uit Argentinië tijdens zijn eerste interview als speler van de club uit Rotterdam. „Dat is me bij andere clubs ook gelukt.”

Lucas Pratto is het komende half jaar in het shirt van Feyenoord te zien.

Lucas Pratto is het komende half jaar in het shirt van Feyenoord te zien.

Feyenoord huurt de vijfvoudig international de rest van het seizoen van River Plate. „River Plate is op dit moment de grootste club van Zuid-Amerika”, vertelt hij op de website van Feyenoord. „Ze wilden ook dat ik zou blijven. Maar dit was een kans die ik niet kon laten liggen.”

Feyenoord was de afgelopen weken op zoek naar een centrumspits omdat Nicolai Jørgensen maar blijft zoeken naar zijn vorm en Robert Bozenik nog geblesseerd is. Volgens technisch directeur Frank Arnesen is Pratto snel inzetbaar. „Ik ben erg dankbaar dat River mij heeft laten gaan en ik ben nog dankbaarder dat Feyenoord interesse in mij toonde”, zegt de Argentijnse aanvaller. „Ik denk met mijn ervaring en winnaarsmentaliteit iets bij te kunnen dragen.”

De komst van een centrumaanvaller was een grote wens van trainer Dick Advocaat, die de afgelopen maanden Nicolai Jørgensen met zijn vorm zag worstelen en de geblesseerde Robert Bozenik moest missen.

Pratto, die als prof debuteerde bij Boca Juniors, was dit seizoen geen basisspeler van River Plate. De vijfvoudig international van Argentinië speelde eerder in Europa voor het Noorse FC Lyn en het Italiaanse Genoa.

Technisch directeur Frank Arnesen verwacht dat Pratto snel inzetbaar is voor Feyenoord, dat de Eredivisie volgende week zondag hervat met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. „Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan”, reageert de Deen op de website van Feyenoord.

Ambities

„Iets dat zeer welkom is met het oog op de aanstaande, belangrijke seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben. Goed voor Feyenoord dat we op deze manier onze selectie voor de rest van het seizoen nog hebben kunnen versterken.”