Sport

'Wereld is veranderd voor Lieke Martens'

Door Van onze Telesportredactie

Lieke Martens (r) samen met Cristiano Ronaldo.

Lieke Martens (r) samen met Cristiano Ronaldo.

EPA

"De wereld is voor veel speelsters veranderd, voor de één wat meer dan voor de ander", zegt bondscoach Sarina Wiegman over de bijzondere gebeurtenissen rond het Nederlands vrouwenvoetbal.

Lieke Martens (r) samen met Cristiano Ronaldo.

Lieke Martens (r) samen met Cristiano Ronaldo.

EPA

"Zo krijgt Lieke Martens gewoon heel veel op haar bord", vervolgt Wiegman, die onlangs door de FIFA tot beste coach van de wereld werd uitgeroepen, bij Fox Sports. "Gelukkig is Lieke nuchter. Alle nieuwe dingen zouden namelijk ook kunnen afleiden." Martens is de grote ster van het Nederlands team, en werd dit jaar gekroond tot Europees en wereldvoetbalster van het jaar. Oranje pakte afgelopen zomer in eigen land de Europese titel.

Martens leeft in een droomwereld en werd bijvoorbeeld eerder dit jaar al met een privéjet ingevlogen naar het prestigieuze UEFA-gala. In hetzelfde toestel kreeg ze gezelschap van o.a. Barcelona-ster Lionel Messi. Daar werd ze uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa en schoof bij de persconferentie aan naast vedette Cristiano Ronaldo. De Portugees kreeg destijds de prijs voor beste voetballer.

Marco van Basten reikte afgelopen maandag de FIFA-prijzen in Groningen uit aan Wiegman en Martens. Zij konden namelijk niet bij het gala aanwezig zijn, omdat een dag later de WK-kwalificatiewedstrijd met Noorwegen (1-0 winst) op het programma stond. "Achteraf zei hij dat hij het bijzonder vond hoe de groep er mee omging. Iedereen gunt Lieke gewoon die prijs", aldus Wiegman. In de kleedkamer ging iedereen uit z'n dak en zong Martens toe.

Lees meer over