Nieuws/Sport
952928
Sport

Brenet vestigt ’aardig recordje’

Joshua Brenet knuffelt Hirving Lozano.

Joshua Brenet knuffelt Hirving Lozano.

„Volgende week speel je niet hoor”, grapte Phillip Cocu in de catacomben van de Gelredome tegen Joshua Brenet. Dat had niets te maken met het feit dat de trainer van PSV na de overwinning bij Vitesse (2-4) op een kletsnat pak was getrakteerd, ter ere van zijn 47e verjaardag.

Joshua Brenet knuffelt Hirving Lozano.

Joshua Brenet knuffelt Hirving Lozano.

Van onze Telesportredactie

Cocu wist ook dat Brenet door de zege in Arnhem inmiddels op gelijke hoogte staat met clubicoon Berry van Aerle, die eveneens 49 achtereenvolgende Eredivisie-duels als speler van PSV ongeslagen bleef.

„Ja, dat is een aardig recordje”, glimlachte Brenet, die Van Aerle zondag tegen FC Twente uit de boeken kan schieten. „Wij zijn PSV, wij horen wedstrijden tegen Vitesse te winnen. En dat doen we dus ook.”

De linksback liet zich in aanvallend opzicht gelden, met een prima actie en dito steekpass bij de openingstreffer van Hirving Lozano. „Ik zag de ruimte en ik dacht, laat ik maar gaan”, aldus Brenet. „We spelen wat compacter nu, maar scoren zo makkelijk. Je moet ons geen ruimte geven. Als de jongens voorin hun werk blijven doen, en wij achterin ook, dan ziet het er heel goed uit voor ons.”