Nieuws/Sport
953022
Sport

Rienstra verbaast Ajax-keeper Onana

’Wat doe jij bij Willem II?’

Ben Rienstra houdt David Neres achter zich.

Ben Rienstra houdt David Neres achter zich.

De verbazing was van het gezicht van André Onana af te lezen. De doelman van Ajax sprak die even later ook uit. "Wat doe jij bij Willem II?”, vroeg hij na het treffen met de Tilburgers aan Ben Rienstra.

Ben Rienstra houdt David Neres achter zich.

Ben Rienstra houdt David Neres achter zich.

De middenvelder van Willem II speelde een puike wedstrijd tegen de club die hij als jeugdspeler na onenigheid verliet. En dat terwijl de middenvelder door ernstige gezondheidsproblemen van zijn tweejarige zoontje een rampzalige week achter de rug had. "Toen ik thuiskwam dacht ik dat er een lijkje in zijn bed lag en in het ziekenhuis zag ik de schrik in de ogen van de artsen.”

Beterende hand

Nadat Rienstra en zijn vrouw hoorden dat hun zoontje volledig zou herstellen en hij aan de beterende hand was, besloot hij woensdag tegen SC Heerenveen en dus ook tegen Ajax weer te spelen. "En dat ging goed”, doelde hij op zijn bekertreffer tegen de Friezen en zijn voortrekkersrol tegen Ajax.

Dat Willem II een 1-0 voorsprong verspeelde, verpestte zijn avond, maar was volgens Rienstra wel logisch. „Weinig jongens zijn gewend om drie wedstrijden in de week te spelen. Na een uur voelden we de krachten wegvloeien.”