Nieuws/Sport
953854
Sport

'Soms denk ik bijna: ’stop eens een keer man’'

Locadia prijst Brands om Lozano

Hirving Lozano

Hirving Lozano

Het tweemansbedrijf Lozano en Locadia, voor al uw doelpunten.

Hirving Lozano

Hirving Lozano

PSV dendert dankzij twee scherpschutters door in de Eredivisie. De volwassen manier waarop de productieve Eindhovenaren ook afrekenden met Vitesse (2-4) was een volgend geslaagd examen van een steeds zelfverzekerder ogende student.

Dat doet vertrouwen dus met een speler, met een heel elftal eigenlijk. Alsof er weer een pupilletje op een achteraf veldje op een vroege zaterdagochtend stond, zo fladderde Jürgen Locadia langs de tribunes in de Gelredome na zijn twee prachtige goals (1-2 en 1-3) in Arnhem. Hij en Hirving Lozano, de man van de twee andere doelpunten namens PSV, hebben samen nu al bijna net zo vaak gescoord als heel Feyenoord: 17 om 18.

"Ik voelde me weer even een klein kind, inderdaad”, lachte Locadia, inmiddels goed voor acht competitietreffers. Dat topaankoop Lozano er eentje meer heeft gemaakt, maakt het respect voor zijn Mexicaanse ploeggenoot nóg groter.

Bekijk ook op telesport.nl: - VIDEO: Geheimzinnig feest in kleedkamer PSV

"Het is bizar hoe Chucky presteert. Een jongen in zo’n nieuwe omgeving, die er dan vanaf dag één staat. En ik wil als aanvaller zijnde natuurlijk wel een beetje bijblijven, dat zal je begrijpen. Soms denk ik bijna: ’stop eens een keer man’. Maar zonder gekheid, degene die hem gehaald heeft, verdient een groot applaus.”

Dat compliment kan met name technisch manager Marcel Brands in zijn zak steken. De dodelijke Lozano, die de score na goed werk van Joshua Brenet opende, is de eerste speler die in zeven van zijn eerst acht Eredivisie-wedstrijden heeft gescoord. Vermoedelijk is het niet het laatste record dat de Mexicaans international uit de boeken zal schieten.