Sport/Tennis
954310334
Tennis

US Open: Thiem, Medvedev, Azarenka en Williams in halve finale

Dominic Thiem

Dominic Thiem

Dominic Thiem heeft in de kwartfinale van de US Open in drie sets eenvoudig afgerekend met de Australiër Alex de Minaur. Het werd 6-1 6-2 6-4. In de halve finale neemt Thiem het nu op tegen de Rus Daniil Medvedev.

Dominic Thiem

Dominic Thiem

De 27-jarige Oostenrijker brak de service van De Minaur in de eerste set drie keer op rij en sleepte daarmee de set binnen. De Australiër begon goed aan de tweede set en won elf opeenvolgende punten in zijn servicegames. In de vijfde game kwam De Minaur met 40-0 voor te staan, maar moest toch zijn service inleveren. Nadat Thiem nog een keer brak, had hij ook die set binnen.

In de derde set verspeelde de Oostenrijker een vroege voorsprong. Maar na een tweede break won hij ook die set, en de partij.

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev

Medvedev

Medvedev verzekerde zich ten koste van Andrej Rublev van een plek in de halve eindstrijd. De finalist van vorig jaar had maar drie sets nodig om zich te ontdoen van zijn landgenoot: 7-6 (6), 6-3, 7-6 (5).

Rublev (22) liet in de eerste set drie setpunten onbenut. Na een 6-3-voorsprong in de tiebreak van de eerste set verloor hij vijf punten op een rij. Rublev oogde gefrustreerd en kwam er in de tweede set niet aan te pas. Desondanks bleef het niveau van beide Russen, goed bevriend met elkaar, hoog en de fraaie slagenwisselingen volgden elkaar in rap tempo op.

In de slotfase van de derde set werd Medvedev nog even behandeld, maar van een serieuze blessure bleek geen sprake. Het draaide opnieuw uit op een tiebreak, waarin Medvedev zich opnieuw de meest constante van de twee toonde. Over de hele wedstrijd viel er slechts één breakpoint te noteren.

Williams houdt droom in leven

Serena Williams heeft zich ten koste van Tsvetana Pironkova geplaatst voor de halve finales. De 23-voudig grandslamkampioene had drie sets nodig om zich te ontdoen van de 32-jarige Bulgaarse tennisster, de verrassing van het toernooi: 4-6, 6-3, 6-2.

Serena Williams.

Serena Williams.

In de halve eindstrijd neemt Williams het op tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland die liet Elise Mertens kansloos in de kwartfinale. De Wit-Russische stond haar Belgische tegenstander maar een game toe, het werd 6-1 6-0.

Pironkova, die ruim drie jaar lang geen wedstrijd speelde, begon sterk tegen Williams en won zonder een servicegame te verliezen de eerste set. In de tweede set kwam de voormalig nummer 31 van de wereld zelfs een break voor. Dat was voor Williams, zesvoudig winnares in New York, het signaal om het tempo te verhogen. Met een verbeten gezicht en met slagen die begeleid werden door luide kreten brak ze direct terug. Het bleek cruciaal en naarmate het duel vorderde, begon Williams steeds beter te spelen en Pironkova steeds vermoeider te ogen.