Sport/Voetbal
956234137
Voetbal

Guardiola en Klopp luiden noodklok: ’Dit moet stoppen’

Jurgen Klopp met Pep Guardiola

Jurgen Klopp met Pep Guardiola

Hoewel het seizoen 2019/2020 al enkele weken aan de gang is en de eerste officiële competitiewedstrijden zijn gespeeld, is het seizoen 2018/2019 pas sinds afgelopen vrijdag officieel ten einde. Manchester City-trainer Pep Guardiola en Liverpool-manager Jürgen Klopp zitten met hun handen in het haar nu enkele spelers de seizoenstart dreigen te missen wegens oververmoeidheid.

Jurgen Klopp met Pep Guardiola

Jurgen Klopp met Pep Guardiola

Over twaalf dagen kruisen landskampioen en FA Cup-winnaar Manchester City en runner-up Liverpool de degens op Wembley voor de Community Shield, de Engelse Supercup. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het duel zonder sterspelers Sadio Mané en Riyad Mahrez afgewerkt. Het tweetal stond afgelopen vrijdag nog op het veld in Egypte tijdens de finale van de Afrika Cup.

Naast Mahrez mist City mogelijk ook nog Gabriel Jesus, Sergio Agüero en Nicolas Otamendi die allen nog aan het uitrusten zijn van een loodzwaar seizoen. Daartegenover staat de mogelijke afwezigheid van Mo Salah, Alisson en Roberto Firmino bij Liverpool. „Het zal wel een klaagzang lijken, maar de situatie is zoals hij is. Op lange termijn is dit niet acceptabel”, vertelde Liverpool-trainer Jürgen Klopp tijdens een persconferentie.

Overvol

Het programma van Liverpool gaat in de eerste seizoenshelft sowieso overvol zijn. De Reds wonnen afgelopen seizoen de Champions League, waardoor het zich automatisch moet melden voor de strijd om de Europese Super Cup tegen Chelsea en het WK voor Clubs in december. De doorgaans drukke decembermaand moet vervolgens in het voorjaar worden ingehaald.

„Er moeten breaks komen”, stelt Klopp, die met zijn ploeg in de Verenigde Staten verbleef tijdens de voorbereiding. „Zo kan het niet langer. Geef de spelers hun vrije tijd. Beschouw niet elke wedstrijd alsof het de laatste van een decennium is. De Premier League is de competitie die het vroegste start. Onbegrijpelijk, hoe moeten wij ons kunnen voorbereiden? Alsof niemand zich een week zonder voetbal kan voorstellen. De druk is te groot, we moeten dit stoppen.”