Sport/Autosport
957746065
Autosport

’Vergeet je niet te drinken?’, aldus Nederlander tegen race-ingenieur

Grap Verstappen op bijzonder moment

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen leefde zondag uiterst ontspannen toe naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, zo bewees een bericht over de boordradio. De 22-jarige Nederlander finishte uiteindelijk als tweede.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik zit er wat relaxter bij dan twee weken terug...”, aldus de Red Bull-coureur met gevoel voor humor. De Nederlander doelde op de hectische aanloop richting de start van de GP van Hongarije.

Verstappen belandde op de Hungaroring op weg naar de grid in de muur en beschadigde daarbij de voorkant van zijn bolide. Dankzij kunst- en vliegwerk van zijn monteurs kon hij toen wel gewoon starten. Het leverde hem uiteindelijk zelfs een tweede plek op.

Drinken

Ook tijdens Grand Prix was er genoeg ruimte om te grappen en grollen voor Verstappen, die vrijwel de gehele race in niemandsland op plek drie reed. „Vergeet je niet te drinken?”, vroeg de Limburger halverwege aan zijn race-ingenieur Gianpero Lambiase.

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde na afloop dat Verstappen op het moment van de grap groene sectortijden noteerde. Oftewel: hij ging op dat moment sneller rond dan in al zijn ronden daarvoor.

Verstappen leek op Silverstone lange tijd op weg naar een derde plek, maar in de slotfase schoof hij door een lekke band bij Valtteri Bottas nog op naar de tweede plaats. Koploper Lewis Hamilton, die hetzelfde overkwam, bleef net buiten schot voor de Limbuger.

Luister de nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast van De Telegraaf, met Erik van Haren en Christijan Albers hier of hieronder.

106e race

Verstappen reed zondag op circuit Silverstone zijn 106e Formule 1-race. Daarmee evenaarde hij zijn vader Jos, die tussen 1994 en 2003 eveneens tot 106 Grand Prixs kwam.

Zoon Max is succesvoller dan zijn vader. Jos wist nooit een race te winnen, Max heeft sinds zijn debuut in 2015 al acht overwinningen op zijn naam gezet. De coureur van Red Bull is pas 22, dus kan nog heel wat meer Grand Prixs op zijn conto bijschrijven.

In een vooruitblik op de Grote Prijs van Groot-Brittannië uitte de jonge Verstappen zich laconiek over de mijlpaal. „Het kan mijn vader echt niet schelen en mij ook niet”, aldus Verstappen. De Limburger eindigde zondag op Silverstone als tweede achter wereldkampioen Lewis Hamilton. Verstappen profiteerde in het slot van de race van een lekke band bij Valtteri Bottas, waardoor hij opschoof naar de tweede plaats.