Sport/Voetbal
959219993
Voetbal

’PSV-trainer Roger Schmidt in beeld bij RB Leipzig’

Roger Schmidt

Roger Schmidt

EINDHOVEN - Een potentiële donkere wolk boven een soepel en kalm uiteinde is er ook voor PSV. In Duitsland wordt steeds nadrukkelijker gezinspeeld op een terugkeer van Roger Schmidt na dit seizoen in de Bundesliga. Na Hertha BSC is nu ook RB Leipzig door het ontslag van Jesse Marsch vrijgekomen als potentiële nieuwe werkgever.

Roger Schmidt

Roger Schmidt

Vanwege zijn ervaring in het Red Bull-netwerk geldt Schmidt, eerder succesrijk bij Red Bull Salzburg, in Duitsland als een belangrijke kandidaat. De Duitser, die in Eindhoven over een aflopend contract beschikt, is al geruime tijd met PSV in gesprek over zijn toekomst en heeft zijn handen vrij om eventueel een andere afslag te nemen na dit seizoen. Gezien de verwevenheid van Schmidt met een groot deel van de selectie zou een besluit van de Duitser om zijn carrière elders voor te zetten een grote impact kunnen hebben.

Algemeen directeur Toon Gerbrands maakt zich geen zorgen over de berichtgeving in Duitsland. „Zijn naam is al bij zoveel clubs genoemd. We zijn samen in gesprek over de toekomst. Daarbij gaat het ook over zaken als de invulling van de selectie volgend seizoen. Het eerste gesprek hebben we achter de rug en binnenkort volgt er een tweede gesprek. Beide partijen zitten er comfortabel in en we ervaren geen grote tijdsdruk.”

Een tussentijds vertrek lijkt sowieso niet aan de orde gezien de mogelijkheden die Schmidt van PSV heeft gekregen om de selectie naar eigen inzicht in te richten en de drie fronten waarop de Eindhovenaren nog strijden om de prijzen.

Bekijk hier de terugblik op afgelopen Eredivisieweekend met chef voetbal Valentijn Driessen.