Sport/Voetbal
959748297
Voetbal

Eerste aanwinst voor nieuwe coach Slot

Guus Til naar Feyenoord

Guus Til

Guus Til

ROTTERDAM - Feyenoord is erin geslaagd om Guus Til naar De Kuip te halen. De middenvelder van Spartak Moskou leek een voor de Rotterdammers ’onmogelijk’ salaris te kosten, maar door een slimme deal met de Russen mag de voormalige AZ-speler toch op een huurtransfer naar Feyenoord rekenen.

Guus Til

Guus Til

De details van zijn transfer worden nu afgerond en Til zou al uitkijken naar het avontuur voor een jaar, omdat het zijn loopbaan van een nieuwe injectie moet voorzien. Feyenoord zou ruim een miljoen euro moeten betalen voor de huur van Til voor een heel seizoen.

Arne Slot

De komst van Til mag vooral worden toegeschreven aan de nieuwe trainer Arne Slot, die veel moeite heeft gedaan om Til ervan te overtuigen dat hij weer plezier in het voetballen bij hem zal gaan krijgen.

De coach heeft altijd een goede relatie met de speler gehad en daarvan profiteert Feyenoord nu. Spartak Moskou, dat bijna 20 miljoen euro (!) betaalde voor de technisch begaafde en dynamische middenvelder, zou Til aanvankelijk voor twee jaar verhuren aan het Duitse Freiburg. Daarbij was bedongen dat Til een minimaal aantal wedstrijden zou spelen elk seizoen.

Enkelblessure

Een enkelblessure gooide als eerste roet in het eten, vervolgens kwam Til door een veranderd spelsysteem bij de Duitsers nauwelijks aan de bak. Daarop besloot de Russische club Til weg te halen uit Freiburg. In de Eredivisie kan Til verzekerd zijn dat hij bij Feyenoord wel een basisplaats krijgt.

De Rotterdammers wachten nu op het laatste papierwerk van Spartak Moskou en uiteindelijk de handtekening van Til. Maar die weet al wat hij wil.

Til, die in Zambia werd geboren, komt voort uit de jeugdopleiding van AZ, waar hij in 2010 als 13-jarige binnenkwam. De nu 1.86 meter lange speler speelde van 2016 tot 2019 in het eerste elftal van AZ en verhuisde toen naar Moskou. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan SC Freiburg. Hij kwam een keer uit voor het Nederlands elftal.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo