Sport/Tennis
959894934
Tennis

Australian Open: Del Potro en Andreescu ontbreken

Bianca Andreescu

Bianca Andreescu

Juan Martin Del Potro mist ook de Australian Open. De 31-jarige Del Potro staat al sinds afgelopen zomer aan de kant vanwege een zware knieblessure. De Argentijnse tennisser liep op Queen’s een breuk in zijn rechterknieschijf op.

Bianca Andreescu

Bianca Andreescu

De revalidatie neemt meer tijd in beslag dan gedacht. Del Potro ontbrak al op Wimbledon en de US Open en hij moet nu ook het eerste grandslamtoernooi van 2020 overslaan. „We wensen je het beste met je herstel, hopelijk zien we je snel terug in Australië”, schreef de organisatie van de Australian Open in een bericht op Twitter over de afmelding van Del Potro, die twee keer de kwartfinales haalde in Melbourne.

De lange Argentijn, in 2009 winnaar van de US Open, behoorde een jaar geleden nog tot de top 5 van de wereldranglijst. Del Potro is nu afgezakt naar plek 120. Eerder meldden onder anderen Kei Nishikori en Andy Murray zich vanwege fysieke problemen af voor de Australian Open.

Niet alleen Del Potro haakte zaterdag af, de organisatie kreeg ook een afmelding binnen van Richard Gasquet. De 33-jarige Fransman, die door fysieke problemen een teleurstellend jaar achter de rug heeft, kampt net als de Argentijn met een knieblessure. De voormalige top 10-speler en winnaar van vijftien ATP-titels is afgezakt naar de zestigste plaats op de wereldranglijst. Zijn landgenoot Lucas Pouille, die vorig jaar de halve finales haalde in Melbourne, kan vanwege een slepende blessure ook niet meedoen aan de Australian Open.

Bianca Andreescu

De Canadese tennisster Bianca Andreescu heeft zich ook afgemeld voor de Australian Open. De 19-jarige Andreescu, afgelopen jaar winnares van de US Open, is herstellende van een knieblessure. Ze voelt zich niet fit genoeg om over ruim een week mee te doen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

"Mijn herstel gaat goed, ik voel me iedere dag beter en sterker. Maar in overleg met mijn team en op advies van de dokter heb ik besloten de Australian Open over te slaan, het komt te vroeg", schrijft de nummer 6 van de wereld op Twitter. Eerder meldden onder anderen Andy Murray, Kim Clijsters, Kei Nishikori, Juan Martin Del Potro en Richard Gasquet zich af voor het grandslam in Melbourne.

Andreescu beleefde in 2019 haar grote doorbraak. Ze won de toernooien van Indian Wells en Toronto en pakte in september in New York haar eerste grandslamtitel door de Amerikaanse veterane Serena Williams in de finale van de US Open te overklassen. Op de WTA Finals in Shenzhen moest de Canadese tijdens haar tweede partij opgeven vanwege klachten aan haar linkerknie.