Sport/Voetbal
960705873
Voetbal

Almere City maakt dure misstap bij NAC Breda

Almere City-trainer Ole Tobiasen.

Almere City-trainer Ole Tobiasen.

BREDA - NAC Breda heeft Almere City de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. In Breda won de ploeg van coach Maurice Steijn met 4-0 van de nummer 2 uit de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City-trainer Ole Tobiasen.

Almere City-trainer Ole Tobiasen.

Almere City had dit seizoen pas één keer verloren, maar ook toen met grote cijfers. SC Cambuur won in november met 7-2. Door de tweede nederlaag blijft Almere City drie punten verwijderd van koploper Cambuur. De Friezen wonnen zondag met 2-0 van MVV. NAC passeert NEC en staat weer vierde. Beide ploegen hebben 41 punten, twaalf minder dan Cambuur, maar de Bredanaars hebben een beter doelsaldo. De Graafschap staat derde met 47 punten.

Lex Immers opende met een schuiver de score in de 21ste minuut. De bezoekers probeerden gelijk te komen, maar uit een snelle omschakeling werd het vlak voor rust 2-0. Mario Bilate verschalkte doelman Michael Woud. In de tweede helft maakte Bilate zijn tweede treffer. Hij nam de bal bij een vrije trap van Mounir El Allouchi meteen op de slof en schoot hard binnen. El Allouchi maakte er met een fraai afstandsschot in de linkerkruising nog 4-0 van.

Jong AZ verslaat Eindhoven

Jong AZ won eerder op de avond in Wijdewormer met 3-2 van FC Eindhoven. Na de openingstreffer van Hugo Botermans voor de bezoekers scoorden Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn en Jelle Duin voor Jong AZ. Dave de Meij maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog een tegentreffer voor Eindhoven.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie