Sport/Tennis
960736942
Tennis

Veelbesproken Naomi Osaka meldt zich af voor grastoernooi Berlijn

Naomi Osaka komt niet in actie in Berlijn.

Naomi Osaka komt niet in actie in Berlijn.

Naomi Osaka komt niet in actie op het grastoernooi van Berlijn. De Japanse nummer twee van de wereld last een rustperiode in na de ophef die haar boycot op Roland Garros veroorzaakte.

Naomi Osaka komt niet in actie in Berlijn.

Naomi Osaka komt niet in actie in Berlijn.

„We hebben bericht gekregen dat Naomi Osaka niet kan meedoen in Berlijn”, aldus een woordvoerder van het grastoernooi, dat op 14 juni begint. „Ze neemt een break.”

Osaka kwam hevig onder vuur te liggen nadat ze bekend maakte op Roland Garros niet met de pers te praten. „Ik heb vaak het gevoel dat mensen niet geven om de geestelijke gezondheid van atleten. Dat geldt vooral als ik een persconferentie zie of eraan deelneem”, verklaarde de Japanse haar boycot. Volgens haar leiden de verplichte gesprekken met de pers soms tot mentale problemen bij sporters.

Roland Garros ging na de verklaring het gesprek aan, maar dat had niet het gewenste succes. Hierop dreigde de organisatie om Osaka uit het toernooi te zetten. Om de rust op Roland Garros terug te laten keren, besloot de Japanse het toernooi zelf te verlaten. Het is nog niet duidelijk of ze eind deze maand wel meedoet aan Wimbledon.