Sport/Voetbal
961692378
Voetbal

Gestopte Sneijder: ’Ik merk dat ik mijn vrijheid terug heb’

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

UTRECHT - Wesley Sneijder nam afgelopen week al een voorschotje. „Maar het is nu definitief. Ik stop als voetballer”, aldus de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice, Oranje en Al-Gharafa. „Als ik het had gewild en ervoor had getraind, had ik nog twee of drie jaar kunnen spelen, zeker in Qatar. Maar ik heb ooit tegen mezelf gezegd dat ik ermee zou kappen als de drive er niet meer was. En het is zover. Het heilige vuur is gedoofd.”

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

„Daar kwam ik twee of drie maanden geleden achter toen zich een aantal interessante clubs meldde, maar ik eigenlijk niet naar hun voorstellen wilde luisteren. Weer verhuizen, weer nieuwe ploeggenoten, weer aanpassen en weer een voorbereiding ingaan. Het werden dingen waar ik tegenaan hikte. De tijd is gewoon gekomen om er een punt achter te zetten”, verduidelijkt Sneijder.

„Ik ben op vierjarige leeftijd bij DOS begonnen en op mijn zevende naar Ajax gegaan. Sindsdien heb ik in een tunnel geleefd, waarin ik niet naar links, naar rechts of achteruit kon. De weekenden, verjaardagen, bruiloften en zelfs begrafenissen heb ik bijna nooit kunnen meemaken. Ik merk dat ik mijn vrijheid weer terug heb. En dat voelt lekker. Voetbal zit in mijn bloed en dat gaat er nooit meer uit. Maar het verplichte is er van af.”

De recordinternational merkt nu pas wat hij in zijn indrukwekkende loopbaan heeft losgemaakt. „In je carrière ben je altijd op weg naar het volgende moment, ga je in volledige focus van uitdaging naar uitdaging, moet je wéér je grenzen verleggen en is er nauwelijks tijd om te genieten. Je geniet alleen van de momenten, nu voel ik de waardering.”

Lees in de premium editie van De Telegraaf het exclusieve interview met Wesley Sneijder.