Sport/Voetbal
96240033
Voetbal

Alsnog vrij weekeinde voor Nederlandse enclave bij FC Barcelona

Ronald Koeman

Ronald Koeman

BARCELONA - Trainer Ronald Koeman en zijn spelers van FC Barcelona hebben alsnog een vrij weekeinde. Het Spaanse sporttribunaal CSD bepaalde dat de competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla, die zaterdag gespeeld zou worden in Andalusië, tóch mag worden uitgesteld. De Spaanse voetbalbond RFEF had dat verzoek van La Liga in eerste instantie afgewezen.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

De organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie had de RFEF gevraagd om de wedstrijden Sevilla - FC Barcelona en Villarreal - Alavés uit te stellen, omdat de huidige interlandperiode in Zuid-Amerika twee dagen langer duurt dan in de rest van de wereld. Daardoor krijgen de clubs hun Zuid-Amerikaanse internationals pas eind deze week terug. La Liga gaat nu op zoek naar een nieuwe datum voor de duels die uitgesteld mogen worden.

Koeman kan zich na de uitspraak van het sporttribunaal nu gaan richten op de eerste groepswedstrijd in de Champions League, volgende week dinsdag in Camp Nou tegen Bayern München. In de loop van deze week keren onder anderen de Oranje-internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay terug in Barcelona. Spits Luuk de Jong, vorige week op huurbasis overgekomen van Sevilla, kan tegen Bayern debuteren.