Sport/Voetbal
962909039
Voetbal

Bellingham: ’Na de meeste wedstrijden krijg ik racistische berichten’

Jude Bellingham

Jude Bellingham

BERLIJN - Jude Bellingham van Borussia Dortmund heeft in een interview met CNN geklaagd over aanhoudend racisme. „Na de meeste wedstrijden krijg ik racistische berichten op Instagram. De hoeveelheid berichten hangt af van wat ik in de wedstrijd heb gedaan”, zegt hij.

Jude Bellingham

Jude Bellingham

„Er is geen enkele baan ter wereld waarin je het verdient om bekritiseerd te worden met racisme. Maar racisme voelt als iets dat nooit zal verdwijnen. Helaas is dat de wereld waarin we leven. En daarom moeten we er meer tegen optreden. Vooral de mensen aan de macht.”

De 18-jarige Engelse international maakte vorig jaar al enkele racistische reacties openbaar en al gauw ontving hij steun van zijn club en teamgenoten. „Ik kreeg geweldige reacties van mensen die zeiden dat ze aan mijn kant stonden. Maar van de Duitse of Engelse voetbalbond hoorde ik niets.”

Niets schelen

Hij trekt daarom een vergelijking met een incident van afgelopen december, toen hij van de Duitse bond een boete van 40.000 euro kreeg opgelegd omdat hij kritiek had geuit op scheidsrechter Felix Zwayer. „Toen waren ze er wel snel bij. Het werd al gauw een heel drama in de media. Ik heb daarvan geleerd, weet inmiddels wat ik wel en niet kan zeggen en weet dat ik mijn emoties soms beter moet beheersen.”

„Maar, weet je, misschien staan we alleen wat betreft racisme. Misschien kan het ze niets schelen en is het aan mij en ons om onafhankelijk onze boodschap te verspreiden”, zei Bellingham.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop