Sport/Voetbal
964806613
Voetbal

Heerenveen klopt Willem II na strafschoppen

Chidera Ejuke in duel met Willem II’er Che Nunnely.

Chidera Ejuke in duel met Willem II’er Che Nunnely.

SC Heerenveen heeft zich woensdag na een lang avondje geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker.

Chidera Ejuke in duel met Willem II’er Che Nunnely.

Chidera Ejuke in duel met Willem II’er Che Nunnely.

De Friezen wonnen in eigen huis na een 2-2 gelijkspel na strafschoppen van Eredivisie-sensatie Willem II.

Vangelis Pavlidis en Damil Dankerlui waren trefzeker namens de Brabanders. Dankzij Hicham Faik (penalty) en Dries Saddik (eigen goal) stond er uiteindelijk alsnog 2-2 op het scorebord.

Namens Willem II, de nummer drie van de Eredivisie, misten Freek Heerkens (over) en Marios Vrousai (redding doelman Warner Hahn) in de penaltyserie.

Voor sc Heerenveen schoot Chidera Ejuke raak uit de vijfde en beslissende strafschop, na een eerdere flater van ploeggenoot Runar Espejord (redding keeper Timon Wellenreuther).

In de volgende ronde wacht in het Abe Lenstra Stadion Feyenoord of Fortuna Sittard voor de ploeg van Johnny Jansen. Het duel tussen beide ploegen werd dinsdag na een uur spelen gestaakt vanwege hevige mist. De stand was op dat moment 1-1. De wedstrijd wordt op 28 januari uitgespeeld.

Alle kanten op

Het duel in het Abe Lenstra Stadion kon vanaf de attractieve tweede helft alle kanten op. Beide ploegen kregen ook in de verlenging nog voldoende kansen, maar aan strafschoppen viel niet te ontkomen.

Uit een fraaie aanval opende Vangelis Pavlidis de score. De Griekse doelpuntenmaker moest in de 38e minuut geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger en landgenoot Marios Vrousai miste meteen een grote kans.

Kort na de rust benutte Hicham Faik voor de thuisclub een strafschop nadat Ejuke door Bart Nieuwkoop volgens arbiter Pol van Boekel ten val was gebracht (1-1). De behendige Ejuke had eveneens een groot aandeel in de tweede treffer van Heerenveen. De Nigeriaan lepelde de bal over de uitgekomen Wellenreuther waarna Dries Saddiki de bal in eigen doel werkte (2-1). Invaller Damil Dankerlui stelde voor Willem II met een kopbal alsnog een verlenging veilig, maar het bleek uitstel van executie.