Sport/Tennis
965090256
Tennis

Bertens en Schuurs moeten het gaan doen

Dubbelspel moet Nederlandse Fed Cup-team redden na nederlaag Arantxa Rus

Arantxa Rus redde het niet.

Arantxa Rus redde het niet.

DEN HAAG - Arantxa Rus heeft het Nederlandse Fed Cup-team niet naar de Fed Cup Finals kunnen leiden. De nummer 2 van Nederland startte voortvarend, maar wist de Wit-Russische Aljaksandra Sasnovitsj niet te verslaan. Het werd 0-6 7-5 6-2.

Arantxa Rus redde het niet.

Arantxa Rus redde het niet.

Door het verlies van Rus is de stand na vier duels 2-2. Eerder op de dag had kopvrouw Kiki Bertens de Nederlandse ploeg, ten koste van Aryna Sabalenka, op een 2-1-voorsprong gezet. Vrijdag won Bertens ook haar enkelspelpartij, toen van Sasnovitsj.

Door de gelijke stand moet het dubbelspel later op zaterdag de beslissing brengen.

Bertens en Schuurs

Bertens en Demi Schuurs nemen in de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland het beslissende dubbelspel voor hun rekening. De dubbel gaat beslissen welk land zich kwalificeert voor de Fed Cup Finals, half april in Boedapest.

Bertens en Schuurs nemen het op tegen Aljaksandra Sasnovitsj en Aryna Sabalenka, die vrijdag en zaterdag ook de enkelspelen deden.

Aanvankelijk had captain Paul Haarhuis bij de loting Lesley Kerkhove-Pattinama en Schuurs aangewezen voor het dubbelspel, maar de opstelling mag op het laatste moment nog worden aangepast.

De Fed Cup Finals is een nieuw toernooi, bedoeld voor de beste twaalf landen. Het evenement vindt van 14 tot en met 18 april plaats in Boedapest.