Nieuws/Sport
966257
Sport

FC Köln moet Arsenal betalen

De fans van 1. FC Köln gingen lelijk in de fout.

De fans van 1. FC Köln gingen lelijk in de fout.

De Duitse voetbalclub 1. FC Köln moet een boete van 60.000 euro betalen voor het wangedrag van de fans tijdens de uitwedstrijd van vorige maand in de Europa League tegen Arsenal.

De fans van 1. FC Köln gingen lelijk in de fout.

De fans van 1. FC Köln gingen lelijk in de fout.

Vanwege de onverwacht grote toeloop van aanhangers van Köln, waarvan er 20.000 man naar Londen waren gekomen, begon de wedstrijd een uur later dan de bedoeling was. De Duitsers staken vuurwerk af in het Emirates-stadion, gooiden van alles op het veld en richtten schade aan.

De Europese voetbalbond UEFA nam de zaak hoog op en diende vier aanklachten in tegen Köln. De tuchtcommissie besloot de hekkensluiter van de Bundesliga niet alleen een forse boete te geven, maar bepaalde ook dat Köln de schade moet vergoeden aan Arsenal. Als de fans van de Duitse club zich binnen nu en twee jaar nog een keer misdragen, mogen ze niet mee naar de daaropvolgende Europese uitwedstrijd.

Sjachtar Donetsk, woensdag tegenstander van Feyenoord, kreeg een boete van 12.000 euro omdat fans vuurwerk afstaken tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Napoli. De Albanese club KF Skënderbeu moet in de Europa League een thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen, als straf voor racistisch gedrag van fans tijdens het duel met Partizan Belgrado. Ook kreeg Skënderbeu een boete van 60.000 euro.