Sport/WK voetbal
969856810
WK voetbal

Memphis Depay populairste Oranje-speler op Instagram

Memphis Depay.

Memphis Depay.

DEN HAAG - Memphis Depay is het populairst op Instagram van alle spelers die zijn opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Barcelona heeft bijna 16 miljoen volgers op het sociale medium.

Memphis Depay.

Memphis Depay.

Van de spelers in de Eredivisie heeft PSV’er Xavi Simons met 4,3 miljoen volgers de grootste fanschare op Instagram. Dat blijkt uit gegevens die het ANP heeft verzameld voorafgaand aan het wereldkampioenschap.

Na Depay volgen Liverpool-verdediger Virgil van Dijk (12,8 miljoen volgers), Frenkie de Jong van FC Barcelona (10,9 miljoen) en Matthijs de Ligt, die uitkomt voor Bayern München (5,6 miljoen). Andries Noppert staat met zo’n 27.000 volgers onderaan de lijst. Noppert, de keeper van sc Heerenveen, maakt tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal zijn debuut voor Oranje. Reservedoelman Remko Pasveer is de enige speler zonder Instagram-account.

Van alle spelers die zijn opgenomen in een WK-selectie is Cristiano Ronaldo veruit het meest populair op het socialemediaplatform. De Portugese sterspeler, die onder contract staat bij Manchester United, heeft zo’n 500 miljoen volgers. Dat zijn er ruim acht keer zoveel als alle volgers van het Nederlands elftal bij elkaar opgeteld. Gezamenlijk hebben de Insta-accounts van Oranjespelers zo’n 59 miljoen volgers.