Sport/Tennis
970304542
Tennis

Koolhof en partner ook naar finale

Demi Schuurs geklopt in zinderende dubbelfinale in Madrid

Demi Schuurs (rechts) met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk,

Demi Schuurs (rechts) met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk,

Demi Schuurs heeft in Madrid net naast haar zestiende dubbeltitel op de WTA Tour gegrepen. Met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk moest Schuurs het in de finale van het Spaanse graveltoernooi nipt afleggen tegen Gabriela Dabrowski uit Canada en de Mexicaanse Giuliana Olmos. De beslissing viel in de zogeheten matchtiebreak: 7-6 (1) 5-7 10-7.

Demi Schuurs (rechts) met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk,

Demi Schuurs (rechts) met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk,

Schuurs won eerder dit jaar met Krawczyk wel de dubbeltitel in Stuttgart. Dat betekende voor de 28-jarige Limburgse haar vijftiende toernooizege op het hoogste niveau.

Schuurs en haar Amerikaanse partner moesten vrijdag twee keer in actie komen, om zowel in de kwart- als de halve finales te spelen. Ze plaatsten zich voor de eindstrijd door het als eerste geplaatste duo Storm Sanders/Shuai Zhang in twee sets te verslaan.

Koolhof naar finale

Wesley Koolhof heeft zich met zijn dubbelpartner Neal Skupski geplaatst voor de finale van het masterstoernooi van Madrid. De 33-jarige Nederlander en de Brit (32) waren in twee sets te sterk voor Hubert Hurkacz uit Polen en de Amerikaan John Isner: 7-6 (7) 7-5. De partij in de Spaanse hoofdstad was na 1 uur en 43 minuten afgelopen. Het eerste matchpoint werd gelijk benut.

In de finale zijn Jamie Murray en Michael Venus of Juan Sebastian Cabal en Robert Farah de tegenstanders.

Koolhof en Skupski staan op basis van hun resultaten dit jaar op de eerste plek op de wereldranglijst in het dubbelspel. Koolhof is bezig aan een sterk seizoen. Hij won dit jaar al drie toernooien, in Melbourne, Adelaide en Doha. Eind vorige maand verloor hij de eindstrijd in Barcelona.