Sport/Tennis
970426690
Tennis

’Vijfde grand slam’ gaat niet door

Indian Wells geannuleerd vanwege coronavirus

Indian Wells

Indian Wells

INDIAN WELLS - Het tennistoernooi van Indian Wells, officieel het BNP Paribas Open, is door de organisatie geannuleerd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Indian Wells

Indian Wells

In de regio in de Amerikaanse staat Californië waar Indian Wells ligt is de noodtoestand uitgeroepen wegens het longvirus. Het is voor het eerst dat een groot sportevenement in de Verenigde Staten om die reden wordt afgelast. Maandag zouden de kwalificaties beginnen.

„Het gezondheidsrisico is te groot om zo’n evenement in de regio te houden”, aldus een arts van de universiteit van Zuid-Californië. De organisatie vindt het jammer dat het toernooi niet door kan gaan, maar zegt dat de gezondheid van spelers, vrijwilligers en fans vooropstaat. „We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken om het toernooi op een ander moment te spelen”, liet toernooidirecteur Tommy Haas weten.

Indian Wells is een hoog aangeschreven toernooi voor zowel de mannen als de vrouwen. Alle toppers, onder wie Kiki Bertens, zouden deelnemen aan het toernooi. Er werden in totaal zo’n 450.000 toeschouwers verwacht.