Sport/Schaatsen
971884801
Schaatsen

Oppermachtige Suzanne Schulting pakt tweede wereldtitel allround

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft haar wereldtitel allround met succes verdedigd. De Nederlandse won zondag in Dordrecht de 1000 meter, waardoor ze na drie afstanden al zeker was van de eerste plaats in het klassement. Schulting schreef de WK in 2019 in Sofia ook al op haar naam.

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Schulting won zaterdag al de 1500 en 500 meter. Dankzij haar drie zeges kon ze in de afsluitende superfinale over 3000 meter in het allround klassement niet meer worden gepasseerd. Die superfinale won ze later overigens ook. Ook pakte Schulting later op de middag goud op de relay met de andere Nederlandse shorttracksters.

"Dit overtreffen zal wel heel lastig worden"

„Het zal wel lastig worden dit te overtreffen”, aldus een lachende Schulting na haar gouden medaille-oogst.

Het toernooi was door de afwezigheid van shorttracksters uit Azië en Groot-Brittannië (vanwege restricties rond het coronavirus) wel gedevalueerd. „Maar ook als zij erbij waren geweest had ik het toernooi naar me toe kunnen trekken. Als ik ook alle individuele afstanden had gewonnen als iedereen wél had meegedaan, had ik dat wel heel bijzonder gevonden”, vertelde Schulting, die het niet erg vindt dat ze als grote favoriete naar de Spelen gaat. „Er wordt sowieso naar mij gekeken, maar er wordt ook naar de Koreanen en Canadezen gekeken. Ik weet zeker dat ik een kanshebber ben om op elke afstand goud te pakken. En het is ook prima dat jullie en anderen dat denken.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo