Sport/Voetbal
97241654
Voetbal

’Voetballen in Italië niet mogelijk met defibrillator’

Vraagtekens rond toekomst Christian Eriksen na hartfalen

Christian Eriksen

Christian Eriksen

Christian Eriksen is weer aan de beterende hand nadat hij op het afgelopen EK tijdens de wedstrijd met Finland werd getroffen door hartfalen. Toch dreigt de zaak nog een vervelend staartje te krijgen.

Christian Eriksen

Christian Eriksen

De Deen werd al tijdens het EK geopereerd en kreeg toen een inwendige defibrillator aangemeten. Volgens Italiaanse regels mag de middenvelder met het apparaat echter niet meer uitkomen voor zijn club Internazionale.

Francesco Braconaro, lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse voetbalbond, bevestigde donderdag de geruchten die al wekenlang de ronde deden.

„Eriksen kan momenteel niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen”, aldus Braconaro tegenover Radio Kiss Kiss. „Als hij de defibrillator laat verwijderen en via een specialist bewijst dat hij lichamelijk in orde is, kan hij weer voor Inter spelen.”

De regels in Italië zijn een stuk strenger dan elders. In Nederland mag Daley Blind bijvoorbeeld wel gewoon profvoetbal spelen, hoewel ook hij een defibrillator heeft aangemeten gekregen. Ook in Europees verband zijn er geen restricties.

Het is onduidelijk wat voor stappen Inter en Eriksen gaan ondernemen. Beide partijen hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Mogelijk moet worden overgegaan tot een transfer.

De nieuwe trainer Simone Inzaghi reageerde eerder vooral vanuit persoonlijk oogpunt op het voorval. „Christian moet nu vooral zijn rust nemen en wij wachten hier op hem, met open armen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo