Sport/Voetbal
973886864
Voetbal

’AZ verdient het niet om het jaar zo te eindigen’

Marco Bizot gaat met een heel vervelend gevoel de winterstop in.

„Dit is ontzettend balen. Niet alleen van mijn rode kaart en het resultaat, maar vooral ook dat we 2019 zo afsluiten”, zei de doelman van AZ na de nederlaag in Rotterdam tegen Sparta (3-0). „We verdienen het niet om het jaar zo te eindigen.”

Bizot werd al binnen 5 minuten met rood van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Ragnar Ache onderuit had getikt. „Ik zag de steekbal komen, ik zag de ruimte waarin de bal zou vallen. Het was goed dat ik uit m’n doel kwam, maar ik was net een fractie te laat. Daardoor raakte ik hem in plaats van de bal. Hij deed het ook slim. Naar mijn idee was het een gele kaart, omdat er ook nog verdedigers naast en achter me liepen. Maar goed, ik had misschien iets slimmer met die situatie om moeten gaan”, aldus de doelman, die dit kalenderjaar 31 keer de ’nul’ hield en daarmee het record van Heinz Stuy uit 1971 evenaarde.

Trainer Arne Slot wilde niet te lang stilstaan bij de nederlaag op Het Kasteel. Slot neemt vooral alle positieve punten uit de eerste seizoenshelft mee de winterstop in. „We kunnen terugkijken op een heel goede eerste seizoenshelft. We zijn door in de beker en we zijn door in Europa. Ajax moet zondag nog spelen, maar ik schat zo in dat we na zondag drie punten op ze achter staan in de competitie. Het leek vorige week een bonus te zijn dat we door winst op Ajax naast ze aan kop kwamen. We geven dat vandaag echter op een heel vervelende manier weer weg. Maar dat neemt niet weg dat we in de tweede seizoenshelft nog wat hebben om voor te vechten.”