Sport/Voetbal
974469730
Voetbal

Ronald Koeman begrijpt niets van niet gegeven strafschop: ’Waarom is er dan een VAR?’

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Amsterdam - Na afloop van El Clasico (2-1 voor Real Madrid) ging het vooral over een moment. De niet aan Barcelona gegeven strafschop in de slotfase. Trainer Ronald Koeman begreep weinig van de beslissing van scheidsrechter Gil Manzano.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

„Voor mij is het overduidelijk een strafschop”, zo stelde hij na afloop tegenover de pers. „Ik verlang van de arbitrage dat ze de juiste beslissingen maken. Dit was duidelijk en dan moet hij geholpen worden door de VAR.” Maar dat gebeurde niet. „Ik weet niet waarom er een VAR in Spanje is.” Ook deed hij over iets anders zijn beklag. „Er waren slechts vier minuten blessuretijd, terwijl hij de scheidsrechter alleen al drie minuten kwijt was aan het vervangen van zijn headset.”

Toch stak Koeman ook hand in eigen boezem. „De eerste helft van ons was niet goed. Zowel aanvallend als verdedigend. Na rust kwamen we een stuk beter voor de dag.”

Barcelona begon volgens de coach matig in aanvallend en verdedigend opzicht, waarin het 2-0 achter kwam na treffers van Karim Benzema en Toni Kroos, maar werd beter in de tweede helft. Óscar Mingueza maakte nog de 2-1. „Het was daarna een duidelijke strafschop en eens te meer moeten we onze mond houden en het accepteren”, zei Koeman.

Verdediger Sergi Roberto zei vlak na de wedstrijd dat hij niet had kunnen zien of Braithwaite een strafschop had moeten krijgen. De Deense aanvaller ging neer nadat hij was vastgehouden door Mendy. „Wat ik irritant vind, is dat de VAR het niet heeft bekeken. Ook al is het contact minimaal, dan moet er nog gekeken worden. De scheidsrechter zei heel snel dat er niets aan de hand was.”