Nieuws/Sport
975581
Sport

Van Bronckhorst heeft verdedigers terug voor duel met Shakhtar

Renato Tapia

Renato Tapia

Renato Tapia en Miquel Nelom zijn op de weg terug bij Feyenoord.

Renato Tapia

Renato Tapia

Beide verdedigers werkten maandag met hun ploeggenoten een besloten training af. Tapia miste de laatste duels vanwege een hamstringblessure, terwijl Nelom een lichte knieblessure overhield aan het bekerduel van vorige week met de amateurs van Swift. Beide verdedigers lijken op tijd hersteld voor het uitduel van woensdag tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League.

Definitieve beslissing

Feyenoord traint dinsdag nog een keer in Rotterdam voor vertrek naar Oekraïne. Trainer Giovanni van Bronckhorst maakt daarna zijn selectie bekend voor het vierde groepsduel van het miljoenenbal. "Het ziet er goed uit, maar na de training in ons stadion nemen we een definitieve beslissing", zei de coach van Feyenoord

Voor Sven van Beek (heup) lijkt het duel met Shakhtar Donetsk nog te vroeg te komen. Eric Botteghin (knie) en Jan-Arie van der Heijden (kuit) zijn voorlopig ook nog uitgeschakeld. Feyenoord is na drie duels nog zonder punten in de Champions League.

Stap maken

"Maar we hebben wel iedere wedstrijd in de Champions League weer een stap gemaakt", zei Van Bronckhorst. "Thuis tegen Shakhtar was het alweer beter dan uit tegen Napoli. Ik hoop dat we nu tegen Shakhtar weer een stap kunnen maken. We hebben het ze thuis moeilijk gemaakt. Dat verwacht ik woensdag ook."