Sport/Voetbal
976004935
Voetbal

Twee weken na afscheid als voetballer: Gareth Bale staat voor golfdebuut in VS

Gareth Bale

Gareth Bale

Gareth Bale heeft bevestigd dat hij volgende week zijn opwachting zal maken in het AT&T Pebble Beach Pro-Am. Dat is een toernooi voor profgolfers in de Verenigde Staten.

Gareth Bale

Gareth Bale

Bale neemt samen met enkele beroemdheden als rapper Macklemore, American Football-ster Aaron Rodgers en acteurs Bill Murray, Jason Bateman en Will Arnett (die laatste twee zijn onder meer bekend van de sitcom Arrested Development) op uitnodiging deel.

In zijn periode bij Real Madrid kreeg grootverdiener Bale in zijn laatste contractjaren het verwijt te veel met golf en te weinig met voetbal bezig te zijn. Dat verhaal escaleerde toen hij na een interlandzege met Wales poseerde met een spandoek van een fan waarop ’Wales. Golf. Madrid’ stond.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Zijn lucratieve contract bij Real Madrid liep vorig jaar af, waarna hij nog voor Los Angeles FC en met de nationale ploeg op het WK speelde alvorens een punt achter zijn carrière te zetten. Sindsdien zou hij zich helemaal op het golf gestort hebben. Volgens Britse media zou de Welshe voetbalbond hem wel al gepolst hebben voor een functie. Met 21 trofeeën is Bale één van de meest succesvolle Britse spelers ooit.