Sport/Voetbal
97612697
Voetbal

Sierhuis en Boadu bezorgen Jong Oranje ruime overwinning op Jong Wit Rusland

Jong Oranje wint in de stromende regen van Jong Wit Rusland.

Jong Oranje wint in de stromende regen van Jong Wit Rusland.

ALMERE - Jong Oranje heeft ook de thuiswedstrijd tegen Jong Wit-Rusland in de EK-kwalificatie met ruime cijfers gewonnen. In Almere werd het 5-0 voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. Jong Oranje was al zeker van deelname aan het EK.

Jong Oranje wint in de stromende regen van Jong Wit Rusland.

Jong Oranje wint in de stromende regen van Jong Wit Rusland.

Kaj Sierhuis opende na een half uur de score voor Jong Oranje in de eerste helft met een intikker op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp. Een minuut later was het alweer 2-0. Via Myron Boadu viel de bal in het doel. De aanvaller van AZ maakte meteen na rust met een schot in de verre hoek zijn tweede treffer. Sierhuis bracht daarna met twee goals op aangeven van Sherel Floranus de score naar 5-0.

„Wit-Rusland speelde heel compact met drie centrale middenvelders voor de verdedigers. Het was heel moeilijk om daar doorheen te spelen. Via de zijkanten werd het een stuk beter”, zei Van de Looi bij FOX Sports. „Ik heb een paar geweldige aanvallen gezien.”

Enorm productief

Jong Oranje is zeer productief in deze kwalificatie met 45 doelpunten voor en 3 tegen. „We hebben met elkaar afgesproken dat we een team willen zijn dat aanvalt en energie uitstraalt en dat willen we iedere wedstrijd waarmaken. We vinden het ook leuk om op deze manier te voetballen. Je merkt dat iedereen er graag bij wil zijn en dat er een goede chemie in de groep zit.”

Jong Oranje speelt woensdag de laatste groepswedstrijd tegen Jong Portugal, de nummer 2 in de kwalificatiegroep. De ploeg had eerder in Wit-Rusland met 7-0 gewonnen. Voor Sierhuis was het de tweede wedstrijd op rij dat hij een hattrick maakte. In oktober deed hij dat ook bij de 7-0 zege tegen Jong Cyprus.