Sport/Voetbal
978745021
Voetbal

Frenkie de Jong mist topper tegen Sevilla

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong ontbreekt in de selectie van FC Barcelona voor de kraker vrijdag tegen Sevilla. De 23-jarige middenvelder heeft een last van zijn kuit en trainde donderdagochtend ook al niet mee met de groep.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong

De Jong deed dinsdag al niet mee in de thuiswedstrijd tegen Leganes (2-0). Afgelopen weekend in de gewonnen uitwedstrijd tegen Real Mallorca (0-4) had hij in de slotfase al om een wissel gevraagd vanwege lichte fysieke klachten.

Het duel tussen FC Barcelona, de koploper in La Liga, en Sevilla, de nummer 3, begint vrijdag om 22.00 uur. Donderdagavond neemt Real Madrid het op tegen Valencia.

Barça heeft vijf punten meer dan Real, maar wel een duel meer gespeeld. FC Barcelona heeft nog negen wedstrijden te spelen, Real nog tien.

Napoli

Volgens coach Quique Setién zou het niet meer dan rechtvaardig zijn als zijn ploeg de return tegen Napoli in de Champions League gewoon in Camp Nou mag afwerken. „Ik wil op ons eigen veld spelen, omdat we anders het thuisvoordeel missen dat onze tegenstander in een vol stadion wel heeft gehad”, liet Setién weten.

De Europese voetbalunie UEFA kondigde woensdag aan dat over de locatie van de resterende vier duels in de achtste finales komende maand een beslissing wordt genomen, in elk geval voor de loting op 10 juli. Deze vier wedstrijden staan voor 7 en 8 augustus op het programma.

Daarna begint op 12 augustus in Portugal een verkorte versie van de Champions League, waarbij de kwartfinales en halve finales worden beslist in één wedstrijd. Het minitoernooi vindt plaats in twee stadions in Lissabon, met de finale op 23 augustus.

Setién vindt ook deze oplossing met een ’Final 8’ niet al te best. „Hier wordt iedereen slechter van, niet alleen Barcelona”, oordeelde hij. „Met twee duels kun je de schade nog repareren, maar nu staat meteen alles op het spel.”

Barcelona speelde op 25 februari in Italië met 1-1 gelijk tegen Napoli. Door de coronacrisis moest de return in Spanje worden uitgesteld, evenals de tweede duels tussen Bayern München en Chelsea (eerste wedstrijd: 3-0 voor Bayern), Juventus en Olympique Lyon (0-1) en Manchester City en Real Madrid (2-1). De UEFA overweegt die vier nog uitstaande wedstrijden ook meteen in Portugal af te werken.