Nieuws/Sport
979386455
Sport

Glory kan vraag naar kaarten nauwelijks aan

Hele wereld in ban van Verhoeven tegen Hari

Rico Verhoeven en Badr Hari namen het eind 2016 al tegen elkaar op in Oberhausen.

Rico Verhoeven en Badr Hari namen het eind 2016 al tegen elkaar op in Oberhausen.

„Als het systeem niet was gecrasht, zouden de tickets tijdens de voorverkoop compleet zijn uitverkocht”, verklaart Marshall Zelaznik, de CEO van Glory, over het aanstaande topgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. „Maar nu hebben we dus een laatste voorraad onverkochte tickets die komende woensdag in de reguliere verkoop gaan. We weten dat de vraag groot is en hebben de capaciteit van ons systeem daarom uitgebreid.

Rico Verhoeven en Badr Hari namen het eind 2016 al tegen elkaar op in Oberhausen.

Rico Verhoeven en Badr Hari namen het eind 2016 al tegen elkaar op in Oberhausen.

De vraag naar kaarten in de voorverkoop voor het mega-gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari op 21 december in de Gelredome (Glory Collision 2) was zo groot, dat tijdens de openingsminuten gemiddeld duizend ticket per minuut werd verkocht. Daardoor raakten uiteindelijk de servers overbelast. Nu volgt via glorykickboxing.com in de reguliere verkoop dus een nieuwe kans.

Eerder sprak Telesport al met Glory’s directeur Marshall Zelaznik over de hype rond de clash tussen Verhoeven en Hari, die door de eerste al is omschreven als een ’WK-finale’.

Wat is er gebeurd sinds de aankondiging?

Zelaznik: „We zijn in de eerste 24 uur helemaal overstelpt met aanvragen. Er zijn meer dan 25.000 registraties voor kaarten geweest. Dit is natuurlijk een waanzinnig gevecht. En ik ben in mijn carrière in verschillende rollen bij meer grote gevechten betrokken geweest. Maar in het kickboksen slaat dit werkelijk alles.”

Glory-baas Marshall Zelaznik

Glory-baas Marshall Zelaznik

Ook beide vechtsporters worden overspoeld?

„Die weten ook niet wat ze meemaken. In beide kampen leeft het gevecht enorm. Media, supporters, tv-stations, iedereen slaat op tilt door dit gevecht. We gaan straks ruim meer dan 20.000 kaarten verkopen. En we doen nog steeds moeite om met een verandering van indeling in de Gelredome zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te maken. Alleen is er slechts één manier waarop fans aan tickets kunnen komen, dat is via de officiele weg.”

De tickets worden via malafide bureau’s ook aangeboden.

„Onmogelijk om daar echte kaarten te kopen. Onze advocaten zitten achter elk bureau aan dat tickets aanbiedt. We schakelen daarbij ook de politie in. Mensen moeten er ook rekening mee houden dat ze niet worden toegelaten met tickets van die bureaus. Wij willen het ook betaalbaar houden voor kickboksfans. Die moeten niet worden afgezet. Donderdag 26 juli begint de verkoop voor fans die zich via gloykickboxing.com registreren. Vrijdag is er eventueel nog vrije verkoop.”

Verhoeven stapte in Duitsland als winnaar uit de ring.

Verhoeven stapte in Duitsland als winnaar uit de ring.

Trots dat dit gevecht in Nederland plaats heeft?

„Gigantisch trots. Nederland is het kloppend hart van het kickboksen. Jullie hebben zoveel geweldige vechters al voortgebracht. Dit wordt ook echt een Nederlands evenement, maar wel een avond die de hele wereld overgaat en waarvoor uit alle hoeken op deze aardbol belangstelling is. Echt, dit wordt in het kickboksen het grootste gevecht ooit. We bouwen er een enorm programma omheen met ’super fight-series’ en andere kampioenschappen eerder op de avond. Op gigantische tv-schermen in de Gelredome gaan de bezoekers ook nog eens elk detail van het gevecht kunnen zien.”

Interview Verhoeven

Rico Verhoeven ging onlangs in een exclusief video-interview met Telesport dieper in op het aanstaande gevecht met Badr Hari. Bekijk hieronder het gesprek.