Nieuws/Sport
979496
Sport

Ogen Robben twinkelen: 'Moet uitzonderlijk zijn'

Arjen Robben

Arjen Robben

Arjen Robben kijkt uit naar het bezoek aan Celtic Park, waar hij zich dinsdagavond met Bayern München kan plaatsen voor de achtste finale van de Champions League.

Arjen Robben

Arjen Robben

"Ik heb hier nog niet eerder gespeeld, maar natuurlijk wel wedstrijden op televisie gezien en dingen over gehoord", lacht Robben tegenover het clubkanaal van Bayern München. "Het moet tijdens de wedstrijd een uitzonderlijke sfeer zijn."

Centrumspits

Bij afwezigheid van de geblesseerde Robert Lewandowski start Robben mogelijk als centrumspits tegen de Schotten. "Het wegvallen van Robert is een groot verlies voor ons, maar er zijn al meerdere spelers langere tijd geblesseerd", aldus de aanvaller. "We moeten het gewoon doen met de spelers die we hier tot onze beschikking hebben."

Als Bayern van Celtic wint en Anderlecht niet weet te winnen van Paris Saint-Germain is de club uit München dinsdagavond al zeker van een plaats in de achtste finale. "We zullen niets cadeau krijgen", realiseert Robben zich. Als de Schotten winnen komen zij in punten gelijk met Bayern en ligt de strijd in groep B weer open. 

Veegpartij

De Duitsers verloren na de veegpartij bij PSG (3-0) geen officieel duel meer en hebben de koppositie in de Bundesliga in handen. "Maar we zijn nog niet perfect, we kunnen ons nog op veel punten verbeteren", weet Robben. "We zullen keihard moeten werken om van Celtic te winnen en ons voor de volgende ronde te plaatsen."