Sport/Autosport
982880730
Autosport

Romain Grosjean verrast en pakt pole in IndyCar

Romain Grosjean

Romain Grosjean

INDIANAPOLIS - Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft in zijn derde race in de Amerikaanse IndyCar al pole position veroverd.

Romain Grosjean

Romain Grosjean

De 35-jarige Fransman was de snelste in de kwalificaties voor de GMR Grand Prix in Indianapolis. Rinus van Kalmthout start zaterdag vanaf de zevende plek.

Grosjean nam vorig jaar na negen seizoenen en 179 races afscheid van de Formule 1. Hij reed zijn laatste jaar bij het Amerikaanse team Haas. De Fransman nam voortijdig afscheid na een zware crash in de Grand Prix van Bahrein, waarin hij zichzelf redde uit zijn brandende autowrak. Door de brandwonden aan zijn handen kon hij de laatste races in het seizoen niet rijden.

Het was lang geleden dat Grosjean een pole position pakte. De vorige keer was tien jaar geleden, in de GP2. In de Formule 1 lukte het hem nooit de eerste startpositie te veroveren. Hij reed vrijdag (plaatselijke tijd) op het circuit van Indianapolis in zijn Honda van het team Dale Coyne Racing de beste tijd van 1.09,4396 en was een fractie sneller dan de Amerikaan Josef Newgarden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo