Sport/Wielrennen
993980000
Wielrennen

’Gelukkig was het geen serieus probleem’

Zdenek Stybar mist Ronde van Vlaanderen na kleine hartingreep

Zdenek Stybar

Zdenek Stybar

De Tsjechische wielrenner Zdenek Stybar doet niet mee aan de Ronde van Vlaanderen. De 35-jarige Stybar heeft in Brussel een kleine hartingreep ondergaan en de koers van zondag komt voor hem te vroeg.

Zdenek Stybar

Zdenek Stybar

„Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik zondag ’De Ronde’ mis”, aldus Stybar. „Ik heb de opbouw en opwinding op de televisie bekeken en deze periode, met de E3, Gent-Wevelgem, Vlaanderen en Parijs-Roubaix, is mijn favoriete deel van het seizoen. Ik heb goed getraind en had het gevoel dat ik in de beste vorm sinds tijden stak.”

Na zijn deelname aan Gent-Wevelgem, afgelopen weekend, meldde Stybar zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step dat hij zich niet lekker voelde. In een ziekenhuis kwam een hartritmeprobleem aan het licht, dat inmiddels is verholpen.

„Ik heb het geluk gehad dat dit een kleine ingreep is en ik ben dankbaar dat het verholpen is”, zei de Tsjech. „Niet alleen voor de rest van mijn seizoen, maar ook voor mijn algehele gezondheid. Na een enorme check-up is het fijn om te weten dat het niets ernstigers was. Ik neem nu een paar dagen vrij om te ontspannen met mijn zoon en mijn vrouw en kijk ernaar uit om weer te gaan trainen.”