Sport/Wielrennen
995175610
Wielrennen

Nederlander sprint naar eerste zege in 2023

Fabio Jakobsen wint tweede etappe San Juan: ’Altijd fijn als er geen mensen oversteken’

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen heeft in de tweede etappe van de Ronde van San Juan in Argentinië zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. De 26-jarige sprinter van Soudal - Quick Step was na 201,1 kilometer tussen Valle Fértil en Jáchal de snelste in de sprint. De Europees kampioen bleef de Colombiaan Fernando Gaviria en de Spanjaard Jon Aberasturi voor.

Fabio Jakobsen.

Fabio Jakobsen.

Jakobsen kon na de mislukte sprint in de eerste rit nu wel juichen. Een dag eerder kwam hij met ploeggenoot Remco Evenepoel in de slotkilometers op de verkeerde kant van de weg terecht en was daarmee kansloos voor de sprint die werd gewonnen door de Ier Sam Bennett, die als vierde eindigde maar wel de leiderstrui behield

Jakobsen was blij dat hij in de tweede rit wel een veilige finale had. „De finale van de eerste etappe was heel gevaarlijk. Ik heb met de organisatie gesproken en ze beloofden me voor vandaag een veilige laatste 5 kilometer. Daarin zijn ze geslaagd en dan is het leuk om hier te zijn. Altijd leuk als er geen mensen meer oversteken in voorbereiding op een sprint, haha.Iedereen wil in één stuk naar huis. We zijn hier om ons voor te bereiden op het seizoen en dan is het allerbelangrijkste niet vallen. Er staan hier 9 World Tourteams aan de start en de sprints gaan even hard als in de Tour.”

Tekst gaat verder onder de tweet

De sprinter roemde ook zijn ploeggenoten. „Ik heb een heel sterk team en een super sprinttrein”, zei hij over zijn teamgenoten Evenepoel, Yves Lampaert en Michael Mørkøv. „Ik denk een van de snelste treintjes met Remco, Yves en Mørkøv. Zonder het team kan ik niet winnen, ik heb hen echt nodig. Het was een spannend gevecht met Fernando Gaviria. Ik kon hem gelukkig verslaan.”

De Ronde van San Juan duurt tot en met zondag.