Sport/Voetbal
995356707
Voetbal

sc Heerenveen lijkt play-offs te kunnen vergeten na gelijkspel tegen FC Utrecht

Othmane Boussaid en Pawel Bochniewicz.

Othmane Boussaid en Pawel Bochniewicz.

Heerenveen - sc Heerenveen lijkt de play-offs om Europees voetbal te kunnen vergeten. In eigen huis kwamen de Friezen tegen FC Utrecht niet verder dan 0-0.

Othmane Boussaid en Pawel Bochniewicz.

Othmane Boussaid en Pawel Bochniewicz.

Het was overigens niet echt te merken dat sc Heerenveen vocht voor zijn laatste serieuze kans op Europees voetbal. De ploeg van Johnny Jansen trok zich ver terug en speelde afwachten, alsof het bang was voor de Utrechtste counter gelet op de snelheid daar voorin.

Toch was er al snel een behoorlijke kans. Mitchell van Bergen miste een kans op de openingstreffer voor Heerenveen. Sander van de Streek had aan de andere kant niet voldoende aan twee mogelijkheden om te scoren voor FC Utrecht. Hij kopte naast en stuitte eenmaal op doelman Erwin Mulder, die voor de honderdste keer het doel van Heerenveen in de Eredivisie verdedigde. Van Bergen was in de slotfase nog een keer dichtbij de 1-0. Doelman Eric Oelschlagel bracht echter redding voor FC Utrecht.

Joey en Henk Veerman mochten in de 56e minuut invallen bij Heerenveen. Zij ontbraken de afgelopen weken na een positieve coronabesmetting. Ze waren betrokken bij 28 van 41 competitietreffers van hun ploeg. Toch konden ook zij het verschil niet maken voor de Friezen.

FC Utrecht blijft de nummer 6 van de Eredivisie. Voor Heerenveen is het nog lastiger geworden om zich voor de play-offs voor een plaats in de voorronden van de nieuwe Conference League te plaatsen. De club heeft twee speelronden voor het einde van de competitie 4 punten minder dan het als achtste geklasseerde Sparta Rotterdam.