Sport/Voetbal
998516636
Voetbal

Borussia Dortmund-speler doet wenkbrauwen fronsen

Politie-inval bij supertalent Youssoufa Moukoko (16): ’Hij had zijn 7 jaar oudere ex opgesloten’

Youssoufa Moukoko

Youssoufa Moukoko

DORTMUND - Youssoufa Moukoko zit in de problemen. Het 16-jarige supertalent van Borussia Dortmund kreeg afgelopen weekeinde de politie over de vloer omdat hij zijn ex-vriendin had opgesloten na een ruzie.

Youssoufa Moukoko

Youssoufa Moukoko

Voor Moukoko zit het voetbalseizoen er sinds kort sowieso helemaal op. De aanvaller liep met de Duitse O21-ploeg op het EK in Hongarije een kwetsuur aan zijn voet op en komt niet meer in actie. Hij maakte dit seizoen als jongste speler ooit zijn debuut in de Champions League en Moukoko werd ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga.

Maar als puntje bij paaltje komt, blijft de Duitser ook gewoon een tiener die wel eens slechte beslissingen neemt. Zo had Moukoko afgelopen weekeinde ruzie met een ex-vriendin in zijn appartement. Volgens Bild was de discussie nog niet voorbij, toen hij bij Borussia Dortmund dringend op een afspraak moest zijn. Hij besloot daarom zijn ex op te sluiten tot hij terug was.

De vrouw - die overigens zeven jaar ouder zou zijn dan Moukoko en met hem een relatie begon toen hij 14 jaar was, iets dat niet bij wet verboden is in Duitsland - kon niet naar buiten en belde daarop de politie. Agenten kwamen haar vervolgens bevrijden, maar een klacht zou ze niet ingediend hebben tegen de talentrijke spits. Moukoko heeft echter wel een onderzoek aan zijn broek hangen voor zijn daden.