Sport/Tennis
999100812
Tennis

Onstuitbare Tallon Griekspoor zorgt voor record

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

TENERIFE - Tallon Griekspoor heeft als eerste tennisser zeven challengertoernooien in een jaar gewonnen. De 25-jarige Griekspoor won ook het toernooi van Tenerife, door de 40-jarige Spanjaard Feliciano López in de finale met 6-4 6-4 te verslaan.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Het betekende de vierde toernooizege op rij van Griekspoor. De Noord-Hollander won vorige maand in Murcia en twee challengers in Napels. Griekspoor, die sinds een paar maanden wordt gecoacht door Raemon Sluiter, kwam daardoor de mondiale top 100 in. Hij gaat na zijn succes in Tenerife opklimmen naar de 82e positie.

Op Tenerife versloeg Griekspoor in de halve finales de Spaanse routinier Fernando Verdasco, ooit de nummer 7 van de wereld: 7-6 (5) 6-7 (7) 6-3. In de eindstrijd was Griekspoor ook te sterk voor de López, winnaar van zeven ATP-toernooien. Het betekende zijn 21e overwinning op rij. De laatste nederlaag van Griekspoor was begin september in de tweede ronde van de US Open tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

Record

Griekspoor won dit jaar ook de challengers van Praag, Bratislava en Amersfoort. Volgens de ATP is de Nederlander de eerste tennisser die zeven toernooien in een jaar wint op het tweede niveau, onder de ATP Tour. Griekspoor sluit zijn seizoen komende week af in Bratislava.

Jesper de Jong bereikte de finale van de challenger in Guayaquil in Ecuador. De 21-jarige De Jong neemt het daarin op tegen de Chileen Alejandro Tabilo.