Sport/Autosport

Sensationeel debuut Frijns in Macau

Door Van onze Telesportredactie

Archieffoto: Robin Frijns

Archieffoto: Robin Frijns

Screenshot

Na Tom Coronel die op zaterdag na zijn tweede plaats in de WTCC-race het podium in Macau mocht betreden, deed de Limburger Robin Frijns hem in de FIA GT World Cup na. Met zijn goudglanzende semi-fabrieks Audi LMS werd ook hij tweede vanaf P4 op de grid. De Italiaan Edoardo Mortara leidde met zijn fabrieks-Mercedes AMG GT3 van start tot finish in een race die tweemaal een safetycarsituatie opleverde.

Archieffoto: Robin Frijns

Archieffoto: Robin Frijns

Screenshot

Het was de zesde keer dat Mortara op het stratencircuit van Macau zegevierde, viermaal in de GT en tweemaal in de Formule 3. In het succes van de winnaar deelde ook zijn Nederlandse engineer Pim de Wit die Macau nog kent uit zijn tijd dat hij voor WTCC-team van Chevrolet werkte. “Dit is een grote genoegdoening na een heel moeilijk seizoen dat we samen in de DTM hebben beleefd", zei Mortara die De Wit roemde. "Ik heb hem een stevige omarming gegeven na de race, dit succes doet ongelooflijk goed!"

Achter Mortara stond Frijns onder zware druk te staan van Mercedes-rijder Maro Engel die met lichten knipperend wilde duidelijk maken dat hij hem wilde passeren. Frijns liet zich niet gek maken, hield Engel op de derde plaats en leek zelfs nog voor de winst te gaan. "De race had misschien één of twee ronden langer moeten duren, dan had ik een kans gehad. We hadden de strategie zo bepaald dat ik aan het eind van de race zou kunnen aanvallen en dat lukte ook goed, maar de twee safety-car-fases hielpen me niet. Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar de tweede plaats bij mijn debuut in Macau is zeker niet verkeerd’, vertelde Frijns dik tevreden.

Renger van der Zande viel evenals in de kwalificatierace op zaterdag uit en wederom werd de Honda NSX-rijder de dupe van botsende coureurs. "Doordat Nico Müller en tegen de Porsche van Darryl O'Young aan reed, raakte de baan geblokkeerd. Ik kon geen kant uit en reed tegen de auto van Müller op. Daardoor raakte bij mij de radiateur beschadigd en kon ik niet meer verder rijden”, treurde het slachtoffer van andermans bonje.

 

 

Lees meer over