Sport/Autosport

Nederlander zeer gretig naar Abu Dhabi

Verstappen: 'Dat kan de race interessant maken'

Door Van onze Telesportredactie

Max Verstappen finishte in Brazilië als vijfde.

Max Verstappen finishte in Brazilië als vijfde.

AFP

Max Verstappen hoopt dat Red Bull Racing ondanks de problemen met de Renault-motor nog wat kan bewerkstelligen tijdens de laatste Formule 1-race van het seizoen in Abu Dhabi.

Max Verstappen finishte in Brazilië als vijfde.

Max Verstappen finishte in Brazilië als vijfde.

AFP

De renstal had in Brazilië het vermogen van de krachtbron teruggeschroefd om onderdelen te sparen, zodat er geen tekort zou ontstaan. Verstappen finishte als vijfde, Daniel Ricciardo als zesde.

"We willen proberen het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. Vorig jaar ging het behoorlijk goed nadat ik na een spin in de eerste ronde besloot om een pitstop minder te maken. Aan het einde van de race was het lastig om om mijn banden te managen, maar het lukte en ik werd vierde." 

Bekijk HIER de hoogtepunten van de GP van vorig jaar. 

Max Verstappen spinde vorig jaar in de eerste bocht.

Max Verstappen spinde vorig jaar in de eerste bocht.

Hollandse Hoogte

Bocht twee en drie vormen het favoriete gedeelte van de Nederlander op het Yas Marina Circuit. "Ja, die snelle links-rechts-combinatie. Verder is het cool dat we in het donker met kunstlicht rijden en onder een hotel door moeten. De laatste sector is behoorlijk technisch, je moet er heel precies te werk gaan. Het zou ons beste gedeelte moeten zijn."

Verstappen rekent op een spectaculaire zondag. "Er zijn een behoorlijk aantal plekken waar je kan inhalen, dus dat kan de race interessant maken. Voor het lange rechte stuk bij de haarspeldbocht en aan het einde van het rechte stuk, bij het aanremmen voor chicane-sector."

Echt blij met de 'winterstop' is Verstappen niet. "Abu Dhabi is de laatste race op de kalender. Helaas, want ik wil eigenlijk helemaal niet dat het seizoen ten een einde komt. Ik ben om dit moment heel gretig en wil gewoon doorgaan. Wel is het leuk dat ik tijdens de winter wat meer tijd kan doorbrengen met vrienden en familie. Daarna ga ik me richten op januari, wanneer het allemaal weer begint."

Bekijk HIER het rondje dat Lewis Hamilton vorig jaar in Abu Dhabi pole position opleverde.