Sport/Autosport

Williams: 'Nog geen akkoord met Kubica'

Door ANP

Robert Kubica

Robert Kubica

Hollandse Hoogte

GROVE - Het is geen uitgemaakte zaak dat de Poolse autocoureur Robert Kubica in 2018 het tweede stoeltje van Williams bezet in de Formule 1.

Robert Kubica

Robert Kubica

Hollandse Hoogte

,,We zijn in gesprek met Kubica, maar er is nog geen akkoord. Er is nog geen besluit genomen over de vervanging van Felipe Massa'', verklaarde de Britse renstal aan Autosport.com. ,,We maken nieuws bekend als de tijd rijp is en dat zal in ieder geval nog niet dit weekeinde zijn bij de slotrace in Abu Dhabi.''

Massa neemt afscheid na de Grand Prix van Abu Dhabi. Williams heeft diverse opties voor het tweede zitje naast de Canadees Lance Stroll. De Duitser Pascal Wehrlein, de Schot Paul di Resta en de Rus Daniil Kviat zijn beschikbaar, maar Kubica lijkt de voornaamste kandidaat na een succesvolle test met Williams vorige maand.

D2 32-jarige Kubica wil dolgraag terugkeren in de koningsklasse. De Formule 1-carrière van de Pool, die in 2008 de Grand Prix van Canada won, kwam in 2011 tot een abrupt einde na een zware crash in een rally in Italië. Hij liep daardoor ernstig letsel op aan hand en arm en pas na een maandenlange revalidatie slaagde hij er weer in achter het stuur van een raceauto te kruipen.

Lees meer over