Sport/Autosport

'Ik vraag me af wat hij daar te zoeken heeft'

Vraagtekens bij 'Afrika-keuze' van De Rooy

Gerard de Rooy

Gerard de Rooy

EPA

Martin van den Brink, die komend weekeinde in Peru aan de start staat van de 40e Dakar-rally, betreurt de keuze van Gerard de Rooy voor de Africa ECO Race.

Gerard de Rooy

Gerard de Rooy

EPA

"Ik vraag me af wat hij daar te zoeken heeft. De competitie is er niet en hij kan er alleen maar verliezen. Ik vind die Africa Race ook geen echte rally. Als je uitvalt, mag je de volgende dag weer gewoon meedoen. Dat vind ik waardeloos. Uitvallen betekent dat je eruit ligt, zoals in de Dakar”, meent de Mammoet-coureur.

"Toch zie ik Gerard volgend jaar wel in de Dakar-rally terugkomen”, denkt Van den Brink, die ervan uitgaat dat De Rooy zijn nieuwe Iveco-truck tegen die tijd genoeg getest heeft om betrouwbaar en winnend te zijn.

"Qua competitie is de Dakar-rally sterker", aldus De Rooy zelf. "Daar zitten mijn belangrijkste rivalen, maar in de Africa Race zit het plezier. Ik wil beide combineren: plezier én competitie. De uitdaging is voor mij het winnen van het algemeen klassement”, bekent de topattractie van de Africa Race.

Steen door de ruit

Overigens zorgden stenengooiers dinsdag op zo’n tien kilometer voor de finish voor onverwachts en veel overlast. "We hebben een klinker door de zijruit gekregen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Een aantal anderen heeft stenen op de voorruit gekregen.”

Bekijk meer van