Sport/Autosport

Pech dupeert De Rooy

Gerard de Rooy op archiefbeeld

Gerard de Rooy op archiefbeeld

EPA

AGDAL - De tweede etappe van de Africa Eco Race, met een proef van 443 kilometer van Dar Kaoura naar Agdal, is voor het team van Gerard de Rooy problematisch verlopen. Een kapotte schokdemper kostte Gerard de Rooy een uur tijdverlies, terwijl Wuf van Ginkel als back up voor De Rooy zelfs de special moest verlaten. Via de weg reed hij naar het bivak bij Foum Zguid.

Gerard de Rooy op archiefbeeld

Gerard de Rooy op archiefbeeld

EPA

“Het eerste deel van de proef ging het als een speer”, vertelde Gerard de Rooy die binnen de kortste keren inliep op de Mini van de Russische koploper Vladimir Vasilyev. Maar toen ging het mis. “Eén van de schokdempers bleek afgebroken. Die moesten we demonteren, wat al veel tijd kostte. Daarna moesten we nog twee keer stoppen om de boel weer vast te zetten. Door die kapotte schokdemper was ook één van de remmen kapot gegaan. Met maar drie van de vier remmen door de duinen en over een aantal slechte stukken met veel stenen, dat schiet niet op.”

De Rooy baalde van het resultaat, want de special op zich had hij erg leuk gevonden. De Rooy kwam met de negende tijd overall (trucks, auto’s, motoren) aan de finish, op 1.05.46 van Vasilyev. In het klassement van de auto’s en trucks staat hij nu zevende op 1.11.11 van de Rus.

Bekijk meer van