Sport/Autosport

Dakar: Sterren Peugeot stralen

Sébastien Loeb

Sébastien Loeb

AFP

Het sterrenteam van Peugeot Sport heeft ook in de vierde etappe van de Dakar-rally vernietigend uitgehaald.

Sébastien Loeb

Sébastien Loeb

AFP

Dagwinnaar Sébastien Loeb pakte zijn eerste zege in deze 40ste editie en hij werd gevolgd door zijn teamgenoten Stéphane Peterhansel en Carlos Sainz. Van het viertal leeuwen had alleen Cyril Despres tegenslag. De Dakar-winnaar bij de motoren van destijds raakte een rotsblok waardoor de rechterkant van zijn buggy 3008 DKR zwaar beschadigd werd. De Fransman verloor veel tijd door te moeten wachten op zijn assistentie. Peterhansel bleef aan de leiding met een voorsprong van 6.55 minuten op Loeb en 13.06 op Sainz.

Bernhard ten Brinke

Bernhard ten Brinke eindigde de rondkoers om bivakplaats San Juan de Marcona als zevende nadat hij en zijn Franse navigator Michel Perin lange tijd in vierde positie hadden gelegen. Dat de Nederlandse Toyota Hilux-rijder in het klassement weer wat opschoof leek hem niet op te vrolijken. Met zijn vijfde plaats algemeen staat hij 1.10.24 achter op de leider.

“Het ging vandaag niet denderend. Ik ben dan eerste van ons Toyota-team, maar ik heb veel tijd verloren. We reden twee keer lek en een keer bij een afstap van een duin kwam de wagen op zijn neus terecht. Hebben we tien minuten moeten graven. Daarnaast hebben we nog moeten zoeken naar een waypoint. Toch hebben we redelijk doorgereden maar voor het klassement staan we niet echt mooi” vertelde Ten Brinke.

Hij zag zijn teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers veel tijd verliezen. Dat deed ook de bekende Dakar-coureur Terranova die met zijn MINI rolde maar later toch kon doorgaan.

Lees meer over