Sport/Autosport

Nikolaev versterkt leiding bij de trucks

Voetbalcoach Villas-Boas crasht hard in Dakar

André Villas-Boas

André Villas-Boas

AFP

SAN JUAN DE MARCONA - Aan het debuut van de Portugese voetbaltrainer André Villas-Boas in de Dakar Rally is in de vierde etappe een hardhandig einde gekomen. De voormalig coach van onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg crashte met zijn Toyota in de woestijnproef van en naar San Juan de Marcona in Peru.

André Villas-Boas

André Villas-Boas

AFP

,,Bij het nemen van een duin maakte de wagen een sprong, om enkele meters verder hard op de neus te landen. André is met een rugblessure naar het ziekenhuis gebracht'', vertelde zijn teammanager Jean-Marc Fortin. ,,Dit is jammer, niet in het minst voor André, die bij zijn debuut in de Dakar echt goed bezig was.''

Nikolaev versterkt leiding bij de trucks

De 33-jarige Rus Eduard Nikolaev heeft met zijn Kamaz-truck de vierde etappe van de Dakar-rally gewonnen en tevens zijn leiding verstevigd. Bezig aan zijn twaalfde Dakar-deelname was hij 27.57 minuten sneller dan de Argentijn Federico Villagra van het Nederlandse Iveco De Rooy-team.

Beiden staan in die volgorde ook in de algemene rangschikking, maar daarin is de kloof tussen de drievoudig Dakar-winnaar en de runner-up 36.55 minuten. Nikolaev is de titelverdediger. Hij won ook in 2013 en was in 2010 monteur in de winnende Kamaz van Vladimir ‘de tsaar’ Chagin.

Van de Nederlanders was Riwald-coureur Gert Huzink met zijn Renault ditmaal de eerste aan de finish. Voor de aanvankelijke kanshebbers Martin van den Brink en Ton van Genugten verliep de rit stroef. Beiden verloren veel tijd. Van Genugten van het Iveco De Rooy-team kampte met schakelproblemen, terwijl Van den Brink in de slotfase naar de finish moest worden gesleept door zijn back up-equipe van Janus van Kasteren. De kopman kreeg te maken met een gebroken stabilisatorstang.