Sport/Autosport

Prins Bernhard: 'Er is hoop voor Zandvoort'

Door Van onze Telesportredactie

Prins Bernhard van Oranje.

Prins Bernhard van Oranje.

ANP

Prins Bernhard van Oranje, de nieuwe circuiteigenaar van Zandvoort, is morgen toeschouwer bij de Grand Prix van Monaco en hoopt zijn netwerk in de Formule 1 uit te bouwen met het oog op de ambitieuze toekomstplannen van Zandvoort.

Prins Bernhard van Oranje.

Prins Bernhard van Oranje.

ANP

"Ik heb afgelopen jaar op het FIA-gala contact gehad met Bernie Ecclestone, met de nieuwe man Ross Brawn heb ik nog niet gesproken", zegt hij. "Maar zoals ik het begrijp wil de nieuwe eigenaar van Formule 1, Liberty Media, vooral het financiële model heroverwegen. Dat is een goede zaak. Nu kun je als circuit geen business case maken om een Grand Prix te organiseren. Zonder landelijke of provinciale steun ben je kansloos."

Momenteel laat de gemeente Zandvoort in samenwerking met het circuit een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. "Iedereen kan zien hoe groot de populariteit van Formule 1 in Nederland is en we hebben aangetoond een grootschalig evenement, zoals vorig weekeinde met Max, goed aan te kunnen. Hopelijk spelen dergelijke aspecten voor Liberty Media ook mee. Het is een Amerikaanse partij, die begrijpt dat Formule 1 moet veranderen. Het momentum is er voor ons nu nog niet. We hebben immers nog niet het geld om onze ambities waar te maken, maar er is zeker hoop."

Lees meer over