Sport/Autosport

Van Loon niet naar Dakar-rally

Door Van onze Telesportredactie

Erik van Loon

Erik van Loon

Hollandse Hoogte

Nadat vrachtwagentopper Gerard de Rooy besloten had niet mee te doen aan de Dakar-rally, blijft ook Nederlands snelste autocoureur Erik van Loon weg van de marathonwedstrijd in Zuid-Amerika. Waar De Rooy begin volgend jaar voor de Africa Eco Race kiest, blijft Van Loon echter thuis. De sterke groei van zijn vleesbedrijf vereist al zijn aandacht. Hierdoor is een goede voorbereiding op de rally volgens hem niet mogelijk.

Erik van Loon

Erik van Loon

Hollandse Hoogte

"Ik heb lang getwijfeld of ik zou gaan,” vertelt Van Loon. “Eerst was het de terugkeer naar Bolivia die me tegenstond. Ik heb geen problemen met de hoogte, maar de regen en modder die daarmee gepaard gaan staan me ontzettend tegen. Toen de organisatie de route bekend maakte, zag dat er een stuk beter uit met de terugkeer van Peru. Daarnaast realiseerde ik me dat er dit jaar een aantal zakelijke uitdagingen op me af zouden komen. Naast de bouw van een nieuwe locatie in Son groeit ons bedrijf ontzettend hard. Het vergt enorm veel aandacht en tijd om dit allemaal in goede banen te leiden en dat staat een degelijke voorbereiding in de weg.”

Dakar is niet alleen het rijden van een rally in januari, meent hij. “Dakar is topsport! We zijn er als team het hele jaar mee bezig. Veel trainen, zodat we fysiek in orde zijn, het rijden van een aantal rally’s en het prepareren van het materiaal. Ondanks dat het topsport is, blijft het voor mij een hobby. Gaan we dan stoppen? Absoluut niet! We gaan zeker door en we rijden waarschijnlijk nog 1 of 2 kleinere rally’s dit jaar, maar geen Dakar. Met pijn in mijn hart neem ik de beslissing om niet te gaan.”

Lees meer over